Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd het vanillestokje doormidden met een scherp mes. Schraap de kleine zwarte zaadjes uit het vanillestokje met de punt van het mes. Leg zowel de zaadjes als het uitgeschraapte vanillestokje apart.
Meng de kristalsuiker, de zaadjes van het vanillestokje en het uitgeschraapte vanillestokje in een luchtdichte pot of container.
Sluit de pot goed af en schud het mengsel stevig, zodat de vanillezaadjes zich goed vermengen met de suiker.
Bewaar de pot op een koele en donkere plaats, zoals een keukenkastje, gedurende ten minste 1 week. Dit geeft de suiker de tijd om de vanillesmaak op te nemen.
Na 1 week is je vanillesuiker klaar voor gebruik! Gebruik het als een heerlijke smaakmaker in bakrecepten, in je koffie of thee, of waar je maar wilt. Het is 1 jaar lang houdbaar!
Notes
Snijd het vanillestokje doormidden met een scherp mes. Schraap de kleine zwarte zaadjes uit het vanillestokje met de punt van het mes. Leg zowel de zaadjes als het uitgeschraapte vanillestokje apart.
Meng de kristalsuiker, de zaadjes van het vanillestokje en het uitgeschraapte vanillestokje in een luchtdichte pot of container.
Sluit de pot goed af en schud het mengsel stevig, zodat de vanillezaadjes zich goed vermengen met de suiker.
Bewaar de pot op een koele en donkere plaats, zoals een keukenkastje, gedurende ten minste 1 week. Dit geeft de suiker de tijd om de vanillesmaak op te nemen.
Na 1 week is je vanillesuiker klaar voor gebruik! Gebruik het als een heerlijke smaakmaker in bakrecepten, in je koffie of thee, of waar je maar wilt. Het is 1 jaar lang houdbaar!